Medicina Energetica

MEDICINA ENERGETICA

METODE DE ECHILIBRARE A ENERGIILOR CORPULUI PENTRU SANATATE SI VITALITATE

Despre “energie” se vorbeste in foarte multe feluri, facandu-se referire la energia electrica, energia calorica, energia eoliana, insa definitia energiei este mult mai cuprinzatoare.
Multi fizicieni ai cuanticii au explicat ca, la nivel atomic, tot ceea ce exista in univers este energie, vibrind si oscilind cu frecvente diferite. Cu unele dintre aceste vibratii energetice suntem familiarizati: lumina, undele radio, razele x sau sunetul, etc.
Toate acestea intra in spectrul electromagnetic, singura deosebire dintre aceste forme de energie ar fi ca fiecare oscileaza cu o frecventa diferita.
Asadar tot ceea ce exista este energie, inclusiv fiintele umane care se afla si ele in sfera energiei magnetice, fiecare celula, atom sau particula din corpul nostru vibreaza in functie de structura biocimica.
Cu alte cuvinte, organismul uman ca intreg, ca si plantele si celelalte vietuitoare emit radiatii elecromagnetice, in jurul fiecarui sistem viu existind un camp bioenergetic propriu care il inconjoara.
Psihologia energetica este o sinteza de practici menite sa modifice in mod deliberat moleculele emotiei.
Aceste practici au trei avantaje distincte fata de medicamentele utilizate in psihiatrie : sint neinvazive, foarte specifice si nu au efecte secundare.
Interventiile energetice au un impact benefic asupra sistemului electrochimic al organismului, precum si asupra energiilor subtile.
Psihologia energetica se bazeaza pe un studiu, desfasurat de o echipa de douazecisisapte de specialisti , in domeniul sanatatii si al sanatatii mentale , sub coordonarea lui David Feistein,
pentru a pune la dispozitia psihoterapeutilor noi instrumente de psihologie energetica.
De fapt psihologia energetica se bazeaza pe psihoterapii conventionale, functionand in cadrul principiilor psihologice stabilite insa are si un atu : asocierea anumitor tehnici de stimulare a punctelor energetice de pe suprafate pielii , cu anumite activitati mentale ce pot modifica instantaneu electrochimia creierului pentru a ajuta la depasirea unor emotii nedorite, cum ar fi teama , sentimentul de vinovatie, rusinea, gelozia sau furia, schimbarea unor obiceiuri si comportamente , nedorite , etc.
Energia este planul, inflastructura, fundatia invizibila pentru sanatatea organismului.
Corpul este compus din canale energetice, si centrii energetici care sunt intr-o interactiune dinamica cu celulele, organele, starea de spirit si gandurile.
Psihologia energetica, Medicina energetica si implicit Terapia energetica se bazeaza pe metode si tehnici , de echilibrare energetica.
Cand ne gandim la vindecare , consideram ca inseamna indepartarea simptomelor si a bolii.
De aceea trebuie avuta in vedere vindecarea la toate nivelurile (minte-emotii-trup-spirit), deoarece lipsa de armonie la orice nivel si neconcordanta intre niveluri vor genera un dezechilibru iar, in cele din urma boala cu simptomele ei intr-o parte oarecare a intregului.
De aceea Terapia este atat de eficienta, energia vindecand persoana ca intreg.
Medicina energetica este o terapie alternativa ce trateaza diferite afectiuni fizice si psihice cu ajutorul energiilor naturale ale corpului. Prin punerea in practica a principiilor sale , va puteti vindeca de alergii, boli digestive , dureri artritice, puteti sa combateti stresul si sa va bucurati de mai multa vitalitate.

Medicina energetica cuprinde o categorie larga de metode de vindecare.
Desi unele forme de terapie sunt folosite ca alternative ale terapiei alopatice, cele mai multe metode sunt acum folosite in complementaritate cu ingrijirea oferita de medici si alte tratamente traditionale.
Terapia energetica nu prezinta riscuri, este deopotriva naturala si accesibila.
Este deopotriva contemporana si straveche.Aceasta denumire este utilizata cu diferite semnificatii in zilele noastre, de la introducerea practicilor de vindecare samanice si orientale in culturile moderne pana
la folosirea unor puternice tehnologii electromagnetice si imagistice in spitalele moderne din lume.
Acopera principii si mistere, proceduri de rutina si maiestrie, materie si spirit.
Medicina Energetica este cea mai potrivita sintagma pentru a descrie numarul tot mai mare de abordari care, intelegand corpul ca pe un sistem de energii, promoveaza sanatatea, vindecarea si fericirea
Terapia Energetica este arta si stiinta prin care sunt cultivate sanatatea fizica, psihologica si spirituala.
In terapia energetica, o sanatate buna decurge din cantitatea adecvata de energie care trebuie sa circule constant in corp, pe cand problemele de sanatate sau durerile sunt rezultatul deficientei sau obstructionarii energiei. In mod obisnuit, terapia energetica include metode de sporire sau stimulare a cantitatii de forta vitala in corp, pentru a face vindecarea mai usuara.
Unele sisteme sunt adeptele preluarii energiei dintr-o sursa exterioara corpului nostrum, altele ii invata pe practicanti sa isi acumuleze singuri forta vitala si apoi sa o foloseasca pentru vindecare.
Unele sisteme pun accent pe autovindecare, altele nu .

Multe dintre acestea îşi au originea în practicile străvechi de vindecare precum: Yoga, Qi Gong, REIKI, Shiatsu, Presopunctura, Acupunctura, Reflexoterapia şi Masajul Terapeutic,Tehnici de respiratie, etc. Între timp au apărut tehnici noi, cum ar fi: Tehnica Bowen, EFT (Tehnici de eliberare emoţională), Healing touch (atingerea vindecătoare), Therapeutic Touch (atingerea terapeutică), Touch for Health (atingerea pentru sănătate) , Kinesiologia Energetică şi Quantum Touch (atingere cuantică – QT), Edonis, Integrarea Posturala, etc.
Sintagma “Medicină Energetică” se foloseşte din anii 1980 şi a devenit foarte populară în ultimul timp.
Medicina energetică este atât un adjuvant al altor tipuri de medicină, cât şi un sistem de sine stătător pentru îngrijirea şi apărarea propriului organism. Acest tip de medicină se adresează celor care suferă de afecţiuni fizice sau de tulburări emoţionale şi psihologice şi poate contribui la dobândirea stării de bine şi a performanţelor.
Energiile, atât cele electromagnetice, cât şi cele mai subtile, formează infrastructura dinamică a corpului fizic. Sănătatea corpului se reflectă în fluxul, echilibrul şi armonia acestor energii. Atunci când corpul nu este sănătos, tulburările energetice pot fi identificate şi tratate.
Posibilităţile medicinei energetice sunt nesfârşite.
Tehnicile medicinei energetice pot fi folosite în paralel cu tratamentele medicinei convenţionale, ca o metodă complementară, iar medicul dumneavoastră poate să afle şi ce alte tehnici şi proceduri folosiţi. Ar fi o idee fericită ca medicii să înveţe aceste tehnici şi să le aplice şi ei pacienţilor lor sau să-i îndrume în acest sens.

În medicina energetică, termenii diagnostic şi tratament au un înţeles diferit faţă de cel din medicina convenţională.
Accentul nu se pune pe simptome şi boală, ci pe menţinerea unui sistem energetic corporal puternic, plin de viaţă, armonios şi sănătos.
În medicina energetică se diagnostichează sau se evaluează sistemul energetic şi nu boala.
Simptomele oferă indicii cu privire la locurile în care sistemul energetic necesită atenţie. În mod similar, tratamentul nu înseamnă tratarea simptomelor sau a bolii, ci a sistemului energetic.
In terapia energetica, energia este medicina iar medicina se aplica energiilor corpului. Energia vindeca , iar sistemele energetice sunt vindecate. Revenirea in actualitate a terapiei energetice reprezinta unul din cele mai importante progrese culturale, deoarece este legata direct de grija pentru sanatate , de mostenirea lasata de stramosi in ceea ce priveste armonizarea cu fortele naturii si de revenirea la practicile naturale , benefice si cunoscute de trup, minte si suflet.

O sanatate optima este posibila. Danykomio Clinique Therapy concept multidisciplinar dezvoltat de Psih. Daniel C. Muntean ,este locul unde tehnicile de tratament folosite in acest scop va ajuta sa profitati din plin de sansa de a fi sanatosi.

Autor
Psih. Daniel C. Muntean

, Medicina Energetica, Danykomio Clinique Therapy, Danykomio Clinique Therapy
DANYKOMIO este un concept multidisciplinar dezvoltat de Psih. Daniel C. Muntean, fondatorul Danykomio Clinique Therapy. In timp ce terapiile traditionale se concentreaza numai asupra nivelului fizic sau doar a celui mental, acest concept al abordarii terapiei se bazeaza pe o forma holistica de vindecare care face posibila eliberarea si vindecarea traumelor fizice, mentale si emotionale.
Psihoterapia, Medicina și Spiritualitatea au nevoie să fie utilizate integrativ.

Formular de inscriere