PRESOPUNCTURA

PRESOPUNCTURA – TEHNICA SHIATSU

Pe langa acupunctura, care este o metoda de vindecare experimentala, in lumea occidentala se impune din ce in ce mai mult tehnica japoneza SHIATSU. Deoarece nici una din cele doua metode de tratare nu cere elemente auxiliare sau acestea sunt minime, punerea lor in practica decurge rapid si fara probleme.

Metoda japoneza Shiatsu-SHI = degete si ATSU = apasare, are la baza acupunctura si presupunctura chinezeasca si se intemeiaza pe aceleasi principii energetice si fiziologice. Asa cum spuneam si la pagina terapia prin masaj, masajul terapeutic si masajul reflexogen, masajul in totalitatea lui presupune o mare varietate de tehnici, care se deosebesc una de alta doar prin nuante, nu si in principii. Omul este considerat in medicina Extremului Orient o entitate complexa. Se porneste de la conceptia ca intre organele interne, organele senzoriale si alte tesuturi ale corpului(pielea, muschii si oasele) exista o corelatie. Oricarui organ sau grupa de organe ii revine o functie in corp. De exemplu inima si vasele sangvine tin de circulatia sangelui. Ficatul si rinichii regleaza metabolismul, stomacul si intestinul subtire realizeaza digestia.

Prin aceste functii organele se ajuta reciproc la indeplinirea sarcinilor specifice. Totusi orgalele se franeaza reciproc, pentru ca, printre altele, ele au nevoie de actiunea altor organe si de energia lor pentru a-si indeplini functiile proprii. Datorita acestei interdependente intre organe, care se realizeaza prin actiunea comuna a sangelui, energia KI (SAU QI), SI MERIDIANELOR ENERGETICE, se formeaza un echilibru in interiorul corpului omenesc, intre stimulare si restrictionare. Daca acest echilibru se pierde, ca urmare a stresului, imbolnavirilor, nu sufera doar un organ, ci si alte organe pot fi, de asemenea, afectate mai devreme sau mai tarziu.

Datorita acestui fapt terapia se realizeaza prin tratarea intregului organism. SHIATSU, tehnica japoneza de vindecare prin masaj, se realizeaza cu ajutorul mainilor, mai exact a degetelor si palmelor, pentru a inlatura incordarea. Prin aplicarea terapiei se recastiga echilibrul intre corp si suflet si activarea fortelor de autovindecare.

Tehnica SHIATSU este aplicata de cele mai multe ori in MASAJUL TERAPEUTIC, unde, alaturi de cel REFLEXOGEN, completat de REIKI duce la rezultate deosebite

PRIN APLICAREA METODEI TERAPEUTICE A MASAJULUI SHIATSU SE ELIBEREAZA ENERGII NEBANUITE, ESTE O SENZATIE COMPLETA, RESIMTITA DE INTREGUL CORP. CEI CARE BENEFICIAZA DE UN ASTFEL DE MASAJ DESCOPERA CALEA SPRE RELAXARE, SPRE SENZATIA DE BINE SI SPRE STOCAREA DE ENERGIE.

, Presopunctura, Danykomio Clinique Therapy, Danykomio Clinique Therapy
DANYKOMIO este un concept multidisciplinar dezvoltat de Psih. Daniel C. Muntean, fondatorul Danykomio Clinique Therapy. In timp ce terapiile traditionale se concentreaza numai asupra nivelului fizic sau doar a celui mental, acest concept al abordarii terapiei se bazeaza pe o forma holistica de vindecare care face posibila eliberarea si vindecarea traumelor fizice, mentale si emotionale.
Psihoterapia, Medicina și Spiritualitatea au nevoie să fie utilizate integrativ.

Formular de inscriere