ENERGETICA DE BAZA

ENERGETICA DE BAZA

Concept multidisciplinar dezvoltat de Psih. Daniel C. Muntean, fondatorul Danykomio Clinique Therapy,
In timp ce terapiile traditionale se concentreaza numai asupra nivelului fizic sau doar a celui mental, acest concept al abordarii terapiei se bazeaza pe o forma holistica de vindecare care face posibila eliberarea si vindecarea traumelor fizice, mentale si emotionale.

Psihoterapia, Medicina și Spiritualitatea au nevoie să fie utilizate integrativ.

Energetica de baza este o metoda psihoterapeutica centrata pe corp. Aceasta abordare holistica se axeaza pe constiinta ce include corp, emotii, minte si spirit. Energetica de baza a fost creata la inceputul anilor 1970 de catre John Pierrakos si are la baza teoria energiei vietii apartinand lui Wilhelm Reich. Dimensiunea spirituala a vietii este privita ca fiind esentiala in procesul de videcare si dezvoltare personala.

Energetica de baza include in practica sa terapia corporala (body work), psihoterapia si procesele spirituale, avand ca obiectiv activarea constiintei atotcuprinzatoare. Potrivit lui Reich, energia vietii strabate universul si conecteaza corpul – mintea si spiritul fiecarei fiinte. Miscarea libera a acestei energii in corp permite existenta exprimarii creative si a capacitatii de a iubi si vindeca. Atunci cand este blocata, energia ramane in minte – corp, spiritul se contracta si problemele se accentueaza.

Potrivit teoriei Energeticii de Baza, sanatatea si starea de bine sunt stari dinamice, pe care le-am castigat din nastere, iar sanatatea poate fi obtinuta doar realizandu-ne potentialul creativ. Terapeutul specializat in energetica de baza va urmari la pacient semnele corporale care indica prezenta problemelor emotionale – respiratie restrictionata, contracturi musculare cronice, etc. Individul este apoi ajutat sa se relaxeze si sa se elibereze de constrangerile corporale, cu ajutor unor exercitii bioenergetice, efectuate in terapie de grup sau individuala.

Energetica de baza actioneaza pe cele cinci nivele ale existentei umane: corpul fizic, emotiile si sentimentele, mintea si gandul, vointa si spiritul. Aceasta forma de terapie ii invata pe oameni sa se vindece singuri si ii conduce printr-un proces de transformare spirituala, insa o spiritualitate diferita de religiozitate. Problemele carora energetica de baza se adreseaza includ: tulburari de depresie si anxietate, atacuri de panica, furie reprimata, stres posttraumatic, disfunctii sexuale, probleme in familie si cuplu, necesitatea unor transformari personale si profesionale, precum si a extinderii constientizarii spirituale.

Autor
Psih. Daniel C. Muntean

, Bioenergetica  Body – Work, Danykomio Clinique Therapy, Danykomio Clinique Therapy
DANYKOMIO este un concept multidisciplinar dezvoltat de Psih. Daniel C. Muntean, fondatorul Danykomio Clinique Therapy. In timp ce terapiile traditionale se concentreaza numai asupra nivelului fizic sau doar a celui mental, acest concept al abordarii terapiei se bazeaza pe o forma holistica de vindecare care face posibila eliberarea si vindecarea traumelor fizice, mentale si emotionale.
Psihoterapia, Medicina și Spiritualitatea au nevoie să fie utilizate integrativ.

Formular de inscriere